• HR21000, Split, Kralja Zvonimira 14/3

Avatar

Forum o obrazovanju

Istražujući bi li nam neki drugi prostor bio podesniji za organizaciju Foruma, odlučili smo to ispitati održavanjem našeg šestog „Foruma o obrazovanju“, predviđenog za 17.3.2018. godine, u prostorima Hrvatske  odvjetničke komore u Splitu. Za organizaciju skupa ovaj put smo, pripremom i sudjelovanjem, imali i značajnu podršku Sveučilišta u Splitu. Forum je bio koncipiran s dva bloka izlaganja i raspravnim okruglim stolom. U svakom bloku predstavljena su po tri predavača, svaki sa specifičnim pogledom na važnost obrazovanja.

 

U prvom bloku istaknuta je uloga naše udruge predavanjem „Rotary- obrazovanje u pokretu”, zatim je iznesen sveučilišni pogled na “Visokoškolsko obrazovanje – izazovi i budućnost”, te razmišljanja na temu “Bioetika- kako preplivati ocean?”. U drugom bloku teme su bile “Croatian makers – stvaranje kulture uspjeha”, “Obrazovanje bez nastave” i “Hrvatska kultura u učenju engleskog jezika i interkulturalna pismenost”. Na okruglom stolu otvorene su rasprave „Obrazovanje kao rast osobnosti”, “Obrazovanje bez granica: studiranje u inozemstvu” i “Teslin svijet: Orwell ili Krist”.

Forum smo iskoristili i za promociju didaktičke knjige s CD-om „Ubroji i mene“, nastale kao plod naše akcije u korist Centra za autizam Split.