• HR21000, Split, Kralja Zvonimira 14/3

Rotary Forum 2024
Umjetna inteligencija: stvaranje novih obzora

Rotary Klub Split s ponosom najavljuje svoj nadolazeći tradicionalni 12. Rotary Forum, “Umjetna inteligencija: stvaranje novih obzora”, koji će se održati u subotu, 24. veljače 2024. godine, od 9:00 do 13:45 sati, u MEDILS-u (Mediteranski institut za istraživanje života), na adresi Šetalište Ivana Meštrovića 45, Split.

Forum će okupiti istaknute stručnjake iz područja umjetne inteligencije kako bi podijelili svoja znanja i perspektive o utjecaju AI-a na društvo, poslovanje i svakodnevni život. Cilj nam je potaknuti dijalog i razumijevanje o AI tehnologijama i njihovom značaju za budućnost.

Pozivamo širu javnost, a posebno poslovnu i akademsku zajednicu te mlade ljude da se pridruže ovom važnom dijalogu kroz seriju predavanja i panel diskusiju.

Ulaz je besplatan, a osiguran je i besplatan parking na lokaciji, uz laku dostupnost autobusnim prijevozom.

Ne propustite priliku za proširenje vaših obzora i učenje o AI tehnologijama koje će oblikovati naše sutra!

Ivan Biliškov

Ivan Biliškov direktor je splitske softverske razvojne tvrtke Codeasy, osnivač AI startupa Necogi te doktorand na splitskom FESB-u iz područja umjetne inteligencije i računalnog vida. Svoj put započeo je prije 15 godina u renomiranim tvrtkama, ali je brzo napredovao i preuzeo vođenje projekata te organizaciju posla. Njegova stručnost i predanost poslu nisu prošli nezapaženo pa se ubrzo upustio u partnerstvo s američkim kolegama s kojima pokreće startup CultureConnect s kojim osvaja prestižne nagrade, a potom i prodaje svoj prvi startup 2020. godine. Ivan također pokreće vlastitu tvrtku Codeasy, specijaliziranu softversku agenciju koja pridobiva strane klijente diljem svijeta. Codeasy klijentima nudi širok spektar usluga koje pokrivaju sve faze razvoja softvera, od ideje, implementacije do skaliranja, optimizacije i održavanja. Paralelno s tim, razvija i vlastiti AI proizvod koji kombinira različite znanosti i koristi napredne algoritme umjetne inteligencije. Implementacija umjetne inteligencije ne zaustavlja se samo na vlastitom projektu jer Codeasy za trenutni fokus ima i integraciju umjetne inteligencije u sve projekte svojih klijenata koji žele transformirati svoje poslovanje. Rad iz područja umjetne inteligencije je brzo prepoznat kako među klijentima tako i među lokalnom zajednicom što je omogućilo pozicioniranje tvrtke kao jedne od predvodnika za umjetnu inteligenciju na ovom području.

ivan-biliskov-profile
Anja_EDIH_kickoff

Anja Barešić

Umjetna inteligencija dostigla je prisutnost u svakoj pori našeg društva. Što to znači za pacijente, medicinske djelatnike, kakvo je trenutno stanje (upotrebljavamo je i kada nismo toga svjesni) te kamo idemo s obzirom da se najveći broj akademskih doprinosa upravo odnosi na primjene u medicini? Presjek trenutnog stanja i pogled u bližu budućnost dat će nam znanstvena suradnica sa Instituta Ruđer Bošković sa 15 godina iskustva u podatkovnoj znanosti u biologiji i medicini, bioinformatici, s posebnim naglaskom na genomici u kontekstu nastanka bolesti.

Martina Silov

Martina Silov je predsjednica CroAI-a i voditeljica partnerstva u Mindsmithsu, poznata je po svojoj sposobnosti poticanja smislene suradnje u tehnološkom ekosustavu. S fokusom na okupljanje stručnjaka iz različitih sredina, ona se ističe u mentorstvu pojedinaca koji žele razumjeti dinamičan svijet ekosustava umjetne inteligencije. Osim toga, Martina je ključna u stvaranju prilika za tvrtke da pokažu svoje AI inovacije, čime značajno pridonosi rastu i dinamici tehnološke zajednice. Kao ambasadorica tehnološkog optimizma na hrvatskoj tehnološkoj sceni, njezini praktični uvidi i iskustvo u ekosustavu umjetne inteligencije čine je vrijednom vrijednošću za svaku profesionalnu mrežu, posebno za one koje zanima tehnologija i inovacije.

Martina Silov izvrsna direktorica CroAI-ja 250923
js profile photo

Jan Štedul

Jan Štedul, u proteklih šest godina, izgradio je svoj put do pozicije jednog od vodećih stručnjaka u primjeni umjetne inteligencije za optimizaciju odnosa između brenda i kupca. Njegovo bogato iskustvo u ovom ključnom aspektu moderne ekonomije traje već dvadesetak godina, obuhvaćajući različite uloge.

Tehnološku ekspertizu stekao je radeći u startupu za AI, Mindsmiths, gdje je ključan član tima za AI projekte s nekim od najvećih klijenata u industrijama poput zdravstva, telekomunikacija, bankarstva, obrazovanja i e-trgovine.

Janovu jedinstvenu perspektivu na ljudske emocije i odnose s brendovima oblikovala je njegova karijera u medijskoj industriji. Kao uspješan TV producent, Jan je bio kreativni um iza nekih od najpopularnijih hrvatskih TV emisija koje su privlačile milijune gledatelja. Integrirajući svoje medijsko iskustvo u tehnološki svijet, Jan je postao stručnjak koji razumije kako spojiti ljudsku dimenziju s naprednim tehnološkim inovacijama.

Jelena Jelušić

Jelena je diplomirala na Odsjeku za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu te ima više od 18 godina iskustva u području upravljanja ljudskim potencijalima. Specijalizirala se za područje employer brandinga te ju se smatra jednim od pionira tog područja u Hrvatskoj. Iskustvo kao prvi i jedini Employer Brand Manager je stekla u tvrtkama A1 Hrvatska i Photomath (nedavna Google-ova akvizicija). Dobitnica je nagrade Employer Branding Impact Award koja joj je dodijeljena kao priznanje za karijerna postignuća, dijeljenje znanja i doprinos employer branding zajednici. 2023. je osnovala vlastitu tvrtku INSPO Consulting koja se bavi HR & Employer Branding savjetovanjem. Njezina misija je pomoći tvrtkama da privuku, angažiraju i zadrže vrhunske talente. Čest je predavač ili panelist na raznim događajima te gost predavač na nekoliko poslovnih škola (npr. MBA na Algebri). Jedna je od su-osnivačica Hacking HR zajednice u Hrvatskoj te organizatorica meetupa za HR, tech i poslovnu zajednicu na kojima su se obrađivale teme poput budućnosti rada i utjecaja tehnologiju na ljude i organizacije. 

Jelena Jelušić_

Ernest Vlačić

Ernest-Vlacic_5-Ratio-400-x-300

Ernest Vlačić, veleučilišni profesor, voditelj e-Leadership MBA studijskih programa na Visokom Učilištu ALGEBRA.

Svoj je karijerni put započeo kao razvojni inženjer u Prvomajskoj nakon čega kao menadžer radi u korporaciji Danieli SpA s kojom osniva i vodi Danieli SYSTEC. Karijeru nastavlja u Brodarskom Institutu u okviru nacionalnog znanstvenog STP projekta s kojim i suosniva spin-out razvojno-istraživačku organizaciju NOVAMINA Centar Inovativnih Tehnologija koju i danas vodi. Usporedno upravlja međunarodnim multidisciplinarnim industrijskim projektima i portfeljima projekata tehnološkog inoviranja. Njegov je znanstveno-istraživački i nastavni rad fokusiran na područja strategijskog i inovacijskog menadžmenta, te inovacijskih i industrijskih politika na čemu je i doktorirao pri Ekonomskom fakultetu u Zagrebu.

Saša Mladenović

sasamladenovic-pelje72rhmuqjkloizzuqdsawjyqi4zg2fprz2k2z0

Saša Mladenović je redoviti profesor na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu Sveučilišta u Splitu (Hrvatska). Nositelj je kolegija na više doktorskih, diplomskih i preddiplomskih studija na Odjelu za informatiku. Doktorirao je računarstvo na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje u Splitu (FESB). Od 1999. do 2006. obnašao je dužnost tehničkog voditelja odjela sustava naplate cestarine Ecsata, Hrvatska – tvrtke odgovorne za razvoj softvera u odjelu prometa CS grupe Dizajner, integrator i operater kritičnih sustava, Francuska. Njegovi istraživački interesi uključuju: probleme u nastavi programiranja, interoperabilnost, inteligentne tehnologije poput ontologije i višeagentnih sustava, posebno inženjerske primjene inteligentnih tehnologija. Član je IEEE od 1996.

Program

Lokacija

Mediteranski institut za istraživanje života

Meštrovićevo šetalište 45
HR – 21000 Split

Hrvatska